logo


Voor en nadelen van een Wifi repeater

Voor en nadelen van een Wifi repeater

Wat doet een repeater?

Zoals de naam al laat vermoeden onvangt een repeater de data van een door jou ingesteld access point en herhaalt de repeater de data om die verder te kunnen uizenden. Heeft dat voor of nadelen tegen over een access point?


Heeft een repeater dan nadelen?

Ja, een repeater deelt de snelheid in twee daar hij eerst moet ontvangen en dan de ontvangen data terug in de lucht moet zenden. Voor de kleine bandbreedte gebruiker zoals email verzenden/ontvangen en surfen kan een repeater een oplossing bieden, maar voor de grote bandbreedte gebruiker zoals gamen en downloaden van grote bestanden is dit geen goede oplossing. Een voordeel is dat je een repeater in het stopcontakt steekt, configureerd en het werkt zonder een kabel aan te sluiten.


Waar moet je op letten als je een repeater wil kopen?

Koop een repeater van hetzelfde merk dan uw access point, waarom? Ieder merk heeft zijn eigen manier van communiceren, het kan dus goed zijn dat een access point en repeater van een verschillend merk niet met elkaar kunnen communiceren of een slechte performance leverd.


Hoe ver kan ik de repeater van het access point plaatsen?

Dit hangt natuurlijk af van de structuur van uw woning en waar het access point is geplaatst. En de sterkte van het uitgezonden signaal van uw access point. Het signaal moet goed opgevangen kunnen worden door de repeater. Uitproberen is de boodschap, maar hoe verder je de repeater van het access point gaat plaatsen hoe trager de verbinding gaat worden. Houd in gedachten dat een wifi repeater geen wonder toestel is maar een hulp toestel om uw wifi range wat te vergroten.


Kan een repeater een hulpmiddel zijn om mijn netwerk te hacken?

Kort en bondig, ja ga regelmatig na of de repeater een firmware upgrade nodig heeft. Sommige doen dit automatisch maar bij oudere repeaters moet je handmatig een firmware upgrade uitvoeren


Tip

Als je een wifi repeater wil kopen, koop een met het AC protocol. Die kan trouwens ook overweg met de 802.11 b,g,n,a protocollen. Onthoud wel, koop een repeater van eenzelfde merk van uw access point, die werken beter samen of je kan zelfs tegen komen dat beide toestellen niet met elkaar communiceren


Onthoud dat een repeater de behaalde snelheid in 2 deelt

Top