Wirelessinfo.be

Wifi op camping of jachthaven gebruiken, wat kan u doen?

Wat kan je doen indien uw laptop of computer via wifi niet goed kan verbinden met de camping hotspot of de jachthaven hotspot?

Gaat u op reis en wil je verbinding maken met een wifi hotspot op de camping, jachthaven enz. Vindt je geen goede oplossing voor het kleine bereik van uw draadloze netwerkkaart. Met dank aan overwinteren.com om de bovenstaand foto te mogen gebruiken.

Het nanostation M2 of zijn kleinere broer nanostation loco M2 is een client/accesspoint met een geintegreerde antenne, afmetingen: 18 cm lang op 8 cm breed en 3 cm dik. Beide nanostations worden geleverd met een power over ethernet voeding, dit wil zeggen dat de stroom dat het nanostation nodig heeft geleverd wordt via de netwerkkabel en dit met het zwarte bakje die je ziet op de foto. De nanostation werkt zowel met 220 volt netspanning via de power over ethernet, maar kan ook op 12-28 volt werken.

Hier zie je een eenvoudig aansluitschema, in de plaats van een pc of laptop kan je daar ook een netwerk switch op aansluiten om meerdere toestellen te verbinden.

Een voorbeeld van het nanostation M2 op een caravan.

De afwerking binnen zie je hier, hiet zwarte bakje aangeduid met de rode stip is de power over ethernet injector.

Hoe de nanostation M2 te configureren als client zie je hier

In sommige gevallen wil de camping hotspot geen meerdere IP-adressen uitdelen, als je dan twee pc's of laptops wil gaan aansluiten is dit een probleem. Configureer dan de nanostation als router en laat die zijn eigen IP-adressen uitdelen. Dat zie je hier

Top