Wirelessinfo.be

Ubiquiti bullet serieel aansluiten

Dit is meer een project dan een nuttig iets, je kan wel de bullet zien opstarten. Ik heb zeer lang moeten zoeken vooraleer ik serieel kon verbinden met de bullet maar uiteindelijk is het me toch gelukt. Ubiquiti doet daar maar zeer vaag over, dit was de aanleiding om dit eens grondig te onderzoeken..

Deze is aangekocht Antratek.

Beschrijving RS232 Shifter SMD

SKU:PRT-00449

Description: The smallest and easiest to use serial conversion circuit on the market! This board has one purpose in life - to convert RS232 to TTL and vice versa (TX and RX). This will allow a microcontroller to communicate with a computer. Shifter SMD is powered from the target application and can run at any voltage! That's right - power the board at 5V and the unit will convert RS232 to 5V TTL. Power the board at 2.8V and the Shifter board will convert RS232 to 2.8V CMOS TTL. Includes two indicator LEDs for TX and RX. Runs from 300bps up to 115200bps. Unit comes fully assembled and tested as shown. You can either solder a 4-pin header or individual wires.

Ik heb cijfers op de converter en op de bullet gezet om het u makkelijk te maken. Zo kun je op een gemakkelijke manier de juiste aansluiting maken.

Bullet2

Pin. Aansluiting.
1 S out
2 S in
3 Gnd
4 3.3 Volt

Converter

Pin Aansluiting
1 Rx
2 Tx
3 Gnd
4 Vcc

Ik heb een data kabeltje genomen uit een oude pc en uitgemeten welke aders ik moest verbinden. Gebruik een niet al te lange kabel, om zo het dataverlies tegen te gaan.

Het solderen van die kleine aansluitingen moet je wel geen grove soldeerbout voor gebruiken. Ik heb daar een regelbare voor gebruikt, met een fijne punt.

Ik ontmantel de adertjes en vertin de uiteinden, dan steek ik de adertjes in de daar voorziene holtes, aan de andere zijde soldeer ik deze vast.

Zo, de aansluiting is gemaakt, de tang is juist om de converter wat vast te houden tijdens het fotograferen , want deze is zeer klein.

Dit is het resultaat, ik kan gaan verbinden met de bullet.

Bij het verbinden let ik op dat ik de connector niet verkeerd steek, anders werkt het niet.

Nu kan ik beginnen met testen.

Bij het opstarten van de bullet communiceert die al zeker met de converter, dat zie je aan de leds die oplichten. Sluit deze nu aan op de seriele poort (com poort) van uw pc.

Ik maak een verbinding via "hyperterminal" ik geef de verbinding een naam.

Ik selecteer de com poort die ik aangesloten heb op de bullet, dit is hier "com2".

Na wat zoeken heb ik de baudrate op 9600 moeten zetten.

Ik selecteer bij "datatransportbesturing" "geen", en klik op "toepassen" dan op "ok". Ik voorzie de bullet van stroom, en kijk of de twee lichtjes beginnen branden, zo niet moet ik de bullet herstarten. Je zal de bullet zien opstarten in hyperterminal.

Nu zie ik de bullet opstarten in hyperterminal.

Zo, ik kan nu inloggen op de bullet, maar dit kan je natuurlijk via ssh ook doen, het opstarten leek me wel eens interessant.

Top