logo


Ubiquiti Airmax toestellen configureren ubnt-logo

Ubiquiti Airmax toestellen configureren

Ubiquiti Networks ontwerpt en verkoopt innovatieve draadloze breedband oplossingen wereldwijd. De producten van het bedrijf omvatten outdoor draadloze producten, zoals de The Bullet (TM), NanoStation (TM), Litestation (TM), en andere, de toonaangevende product design gebouwd rond intern ontwikkelde kern technologieën, waaronder het AirOS besturingssysteem en airmax. Kwalitatief zeer goed materiaal die ik op deze site zal bespreken. Daar ieder type wifi materiaal van ubiquiti op airos en airmax draait bespreek ik maar 1 toestel, de basis blijft hetzelfde voor alle toestellen. Deze toestellen zijn te verkrijgen bij wifi-shop.be

bullet

Wat verouderd toestel maar zeer bedrijfszeker de bullet is een 1x1 device en behaald een maximum doorvoer snelheid van 75 Mbit/s. Dit in de beste omstandigheden gemeten.

powerbeam 300 M5

De powerbeam M5 300 is een richt antenne om point to point linken te realiseren, ze worden gekenmerkt door hun kleine stralingshoek van 8 graden waardoor die zeer weinig storingen geeft en ontvangt. Deze heeft 2x2 mimo radio onboard waardoor er een vertikale en horizontale polarisatie wordt gebruikt in 1 antenne. Daar de ethernet aansluiting maar 10/100 is kan er een maximum snelheid worden behaalt van 97 Mbit/s in de beste omstandigheden.

beamwidth De bandbreedte van de powerbeam is zoals al aangehaald zeer small en ondervindt bijna geen interferentie van andere radios.

beamwidth

De afbeelding van de onboard spectrum analizer is een grote hulp bij het afstellen van de kanalen.