Wirelessinfo.be

Power over ethernet

Power over ethernet (PoE) is een systeem waarbij de voeding van een accesspoint, client, IP-camera, IP-telefoon en dergelijke meer via de utp/ftp data kabel wordt meegevoerd via de aders die niet gebruikt worden voor het data verkeer. Adernummers 4 en 5 voor de + pool en 7 en 8 voor de - pool.

Opgelet! Power over ethernet kan maar 36 watt aan, dit is een beperking op de aders die in de utp/ftp kabel lopen, een zware belasting zal de netwerkkabel doen doorsmelten. Voor een zwaardere belasting kan je beter een voedingskabel gebruiken direct van de voeding naar het te voeden toestel. Nog een punt, per 30 meter lengte van de netwerkkabel heb je ongeveer een 1 volt verlies.

aansluitschema

Een voorbeeld van een power over ethernet aansluiting.

Power over ethernet adapters bestaan in verschillende vormen, er bestaan zelfs power over ethernet switchen, wat zeer gemakkelijk is bij camera bewaking, wireless toepassingen en zo meer.

poe switch

Dit is een voorbeeld van zo'n PoE-switch.

poe switch

Dit is een voorbeeld van een universele power over ethernet adapter, naargelang de voltage wat uw PoE toestel nodig heeft sluit je hierop een voeding op aan.

poe switch

Deze in een andere uitvoering van D-link.

poe switch

Dit is een power over ethernet adapter van ubiquiti, de voeding zit hier ingebouwd, meestal zijn die 24 volt 0,5 Amp.

poe switch

Dit is ook een kwalitatief zeer goed model, je hebt die in 24 volt en 48 volt uitvoering. Als er een kortsluiting optreed zal deze injector de stroom afsluiten zonder beschadigd te worden.

poe switch

Dit is een netwerkkabel met een PoE aansluiting, deze zijn wel niet afgeschermd en kunnen niet gebruikt worden voor lange afstanden en bij storing bronnen.

Top