Wirelessinfo.be
Routerboard 951G-2HnD

Mikrotik routerboard

De mikrotik routerboarden zijn prachtige toestellen die zeer multifunctioneel zijn, je kan de routerboarden gebruiken met de fabrieksinstellingen als thuis router. Al deze toestellen zijn verkrijgbaar bij wifi-shop.be

Maar je kan deze na een reset en het verwijderen van de standaard configuratie, volledig configureren naar uw wensen en noden.

Mikrotik routerboarden zijn te gebruiken op het kantoor of thuis, zelfs voor professionele doeleinden, en zijn zeer veelzijdig. Routing protocollen zoals, BGP, OSPF, RIP, maar ook virtueel Ethernet, virtueel accesspoint, PPPoE-server, PPPoE-cliƫnt, MESH en WDS zijn maar enkele onderdelen die deze routerboarden gemakkelijk aankunnen, ook een volledig instelbare firewall ontbreekt er niet. Mikrotik heeft zijn eigen besturingsysteem "RouterOs" met verschillende levels.

Daar de toestellen toch over eenzelfde besturingssysteem beschikken, is het niet nodig toestel per toestel te bespreken. Ik laat het binnenwerk van bepaalde mikrotik toestellen zien, zodat je een gedacht hebt hoe deze zijn opgebouwd.

Hier kan je filmpje zien hoe ik een routerboard configureer als wireless router.

routerboard 2011 UAS-SHnD-IN