logo


De senao ECB-3220 beveiligen

Paswoord veranderen

Vooraleer we het accesspoint met wpa gaan beveiligen gaan we eerst het standaard paswoord veranderen, dat mag je zeker niet uit het oog verliezen. Klik daarvoor naar "management" ga verder naar "password"

Daar vul je eerst een door u gekozen user-name in. Bij "new password" vul je het door u gekozen paswoord in en dan geef je het paswoord nog eens in het vakje "confirmed password" Ziezo dat is onze eerste stap, klik op "apply changes"

WPA beveiliging instellen

Tip! WPA is al wat voorbijgestreeft en kan gekraakt worden, gebruik het beste WP2, deze is bij mijn weten nog niet gekraakt, ik ben er van overtuigd om het paswoord regelmatig te veranderen, geef een paswoord in dat zowel hoofdletters, kleine letters, tekens, en cijfers bevat.

Om WPA2 in te stellen klik je io "wireless security".

Selecteer "encryption WPA", vergeet de tip niet, de instellingen blijven hetzelfde, maar selecteer WPA2, daar ik de senao niet meer in mijn bezit heb kan ik de printscreens niet aanpassen.

Bij "pre shared key" vul je een paswoord in maximaal 63 tekens. Nu is uw accesspoint beveiligd met wpa. Vergeet nooit uw configuratie op te slaan bij de minste verandering. Dit doe je door "apply changes" te klikken.

Resultaat

Als je nu met netstumbler of vistumbler gaat kijken, zie je dat het draadloos netwerk is beveiligd, nu kan je een extra beveiliging instellen, dat zie je verder.

Als extra beveiliging Mac-address filter beveiliging.

Opgelet! Het beveiligen op mac-filter alleen is NIET voldoende, begrijp dat dit een extra beveiliging is, bovenop de wpa2 beveiliging.

Eerst gaan we op zoek naar de mac adressen van de netwerkkaarten die mogen inloggen op het accesspoint. Doe dat door op elke laptop en/of pc die mag inloggen naar "start" "uitvoeren te gaan, daar typ je "cmd" in. Je geeft het dos commando "ipconfig /all" (zonder aanhalingstekens natuurlijk. ussen ipconfig een spatie dan /all.

>

Zoals je op deze afbeelding kunt zien kun je het mac adres aflezen, noteer deze. Dat doe je op alle pc's die toegang mogen hebben.

Klik op "Wireless"

Bij "wireless" klik je op "access control"

Ga naar "wireless control mode"

Selecteer "deny" als je het ingevulde mac adres wil blokkeren en alle anderen toegang wil verschaffen. Selecteer "allow" als je het ingevulde mac adres toegang wil verschaffen, dit is natuurlijk het meest gebruikelijke.

Vul nu het door jou opgeschreven mac adres in. OPGELET!!! Afbeelding hierboven laat je zien hoe je het mac adres niet mag invullen. Afbeelding hieronder toont je de goede manier, zonder leestekens.

Bij het ingeven van het mac-adres kun je een commentaar ingeven, bijvoorbeeld laptop

Ziezo indien je alle toegestane of geblokkeerde mac adressen hebt ingegeven klik je op "apply"

Klik op "apply changes"

Resultaat

Uw accesspoint is nu zeer goed beveiligd, zowel met wpa2 en mac filter.

Top