logo


EZ3 Wireless settings

Basis instellingen

Stap 1

Log in op het accesspoint met het ip adres die je ingesteld hebt. Klik op "basic settings"

Stap 2

Kies bij "band" welke je wilt gebruiken, als je deze als public accesspoint wil gebruiken geef ik u de raad om deze op 2.4 Ghz (B) te zetten.

Stap 3

Stel bij "mode" het toestel als accesspoint in.

Stap 4

Vooraleer we een kanaal kiezen klik op "site survey om te kijken welke kanalen er in uw buurt worden gebruikt.

Stap 5

Zo, dit is het resultaat, er zijn al redelijk veel kanalen bezet, kies een kanaal dat nog vrij is maar geen opvolgend kanaal om zo weinig mogelijk overlapping te vermijden.

Stap 6

In mijn geval kies ik voor kanaal 7.

Stap 7

Geef bij "ssid" een naam in dat het accesspoint moet uitzenden.

Stap 8

Indien je deze instellingen hebt uitgevoerd klik je op "apply changes", anders gaan alle door u gemaakte instellingen verloren.

Advanced instellingen

Top
Stap 1

Klik op "advanced settings"

Stap 2

Je kan het data verkeer blokken tussen al de draadloze client's die zijn ingelogd op het accesspoint, dit wil zeggen dat niemand de ingelogde computers of laptops ziet, dit is zeer interessant als je bijvoorbeeld het e-zy 3 accesspoint als een publiek toegankelijk accesspoint wil gebruiken. Als je dit wil activeren klik je op "advanged settings" en klik op het rondje "enable" bij block wlan relay.

Stap 3

Bij "advanced settings" kun je de uitgang power instellen naargelang de antenne die je gebruikt. Zo kan je het accesspoint op een reglementaire manier gebruiken (100 mw eirp) Dit is een echte must en zeer interessant.

Stap 4

Ack-timing is noodzakelijk bij lange afstandslinken, anders is dat ten nadele van de stabiliteit van de link en snelheid. Dit en de power regelaar vind ik zeer belangrijk op een accesspoint. Indien ze dit niet hebben kijk ik uit naar een ander accesspoint, maar deze voldoet aan mijn eisen.

Top